Bucurii pe chipurile și în sufletele copiilor și tinerilor din proiectul „Alege Școala!”

O săptămână plină de lucruri noi, aventură și bucurii pentru tinerii participanți la seria a X-a a taberei „Licăr de Lumină” de la Durău. În perioada 23 – 28 august, peste 120 de copii și tineri din regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest s-au bucurat din plin de o atmosferă deosebită, într-un cadru nou, unde alături de voluntari și asistenți de tabără au dat o altă dimensiune ultimelor zile de vară. Duminică seara au sosit la Durău, s-au cazat la Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” iar a doua zi, luni, au aflat programul la care vor lua parte pe tot parcursul săptămânii dar și regulamentul specific ce trebuie respectat pe tot parcursul taberei.

„Nimic nu este greu când faci ceva cu dragă inimă, iar atunci când descoperi povestea fiecăruia te atașezi și mai mult și încerci să aduci o mică bucurie în viața unui copil” a mărturisit Adriana, asistent tabără. De asemenea, pr. Ștefan Zaharia, coordonatorul taberei, a menționat că „cea de a zecea serie a taberei „Licăr de lumină” Durău a fost organizată pentru 125 de copii din judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Mehedinţi şi Gorj care au avut parte de atenţia noastră şi de activităţile specifice taberei. Conform programului, am debutat cu Sfânta Liturghie și alegerea atelierelor de către copii, iar în cursul săptămânii am urcat pe muntele Ceahlău până la Cabana Fântânele și ne-am delectat cu programele „tiroliana” şi „tir cu arcul”. Toți copiii au fost premiați la final și am cântat și ne-am distrat la focul de tabără de la baza pârtiei de ski. Impresiile tuturor au fost remarcante şi am simţit implicarea sufletească a echipei pe care o coordonez în bucuria cu care am fost îmbrăţişaţi în fiecare zi de către copii”.

Impresiile lăsate la plecare sunt cea mai bună mărturie a impactului pe care activitățile din centrele „Alege Școala!” și din tabăra „Licăr de Lumină” de la Durău le-au avut în sufletul copiilor și tinerilor.

„Părerea mea despre tabără este minunată. Aici m-am distrat enorm și sunt foarte tristă că plec. Aș mai fi stat dar din păcate astăzi plecăm. Toți profesorii sunt minunați, chiar și copiii sunt minunați. M-am atașat mult de ei și-mi e greu să mă despart de toți. Sper ca la vară să mai pot veni. Mie mi-au plăcut toate activitățile, chiar și la trasul cu arcul. La acest joc am nimerit cu arcul în brad, iar apoi în negru și a fost chiar amuzant. Este o amintire deosebită minunată! Voi spune la toți de pe afară că am fost într-o tabără extraordinar de frumoasă și promit că nu vă voi uita niciodată!” a scris Melania.

Pentru Bogdan săptămâna petrecută la Durău a fost un loc al experienței spirituale: „Tabără pentru mine înseamnă un loc spiritual, căci am învățat lucruri extraordinare. Vremea a fost super căci Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile. Mie cel mai mult mi-a plăcut de părintele care are un suflet mare, căci de când am venit în Durău, el ne-a primit cu brațele deschise, fiind un al doilea tată. Mie mi-a plăcut extraordinar de mult și o să mai vin”.

Esthera a lăsat următoarele cuvinte drept mărturie: „Părerea mea este că în tabără am avut multe de învățat, am rămas cu amintiri care se vor șterge niciodată. Aici am învățat ce este cu adevărat prietenie, compasiunea din respect și iubire. Ultima zi a fost superbă. Am cântat, am fost la foc de tabără, am luat autografe. Sentimente nespuse de bucurii și zâmbete se aștern pe fața noastră. Îmi este tare greu să mă despart de prietenii mei noi. Toți copiii au inventat pentru voi aceasta: „Vă iubim, vă iubim / Și la anu mai venim”. Vă iubesc enorm pe toți care ați participat la această tabără”.

Laura: „Am fost impresionată de toate activitățile și le mulțumesc profesorilor de atenția acordată. Aș vrea să mai revin și vara viitoare. La sfârșit îmi pare foarte rău că trebuie să plec, să mă despart de profesori și de prietenii făcuți”.

Darius: „Această tabără pentru mine a fost ca un moment trăit în Rai pentru că am învățat multe lucruri frumoase, având alături oameni minunați”.

Cosmin: „Cea mai tare tabără. Totul a fost frumos, activitățile foarte faine. Am învățat o grămadă de lucruri noi. Și dacă ar fi după mine aș mai veni în această tabără”.

Irina:„Pot începe prin a spune că a fost cea mai tare săptămână din viața mea, o tabără de neuitat cu activități splendide pe care nu o să le uit prea curând. Mă simt extrem de norocoasă că am fost printre copiii care au avut ocazia să vină să se distreze aici. Vreau în același timp să mulțumesc tuturor celor ce ne-au ajutat și ne-au îndrumat în aceste zile. Am învățat extrem de multe lucruri aici printre care aș putea aminti și faptul că spiritul de echipă era omniprezent. Sunt mândră că am avut această experiență minunată și mi-ar plăcea să mai ajung.”

Proiectul „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!” derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 are ca obiectiv menținerea în sistemul de educație a 1325 de persoane expuse riscului de abandon școlar precum și dezvoltarea unor acțiuni remedial-corective prin care 318 persoane să reintre în sistemul educațional.