Durău, locul unde copiii și tinerii se bucură de activitățile proiectului „Alege Școala!”

„Nu pot descrie în cuvinte momentele pe care le-am petrecut în această săptămână, alături de profesori, părinți și copii. O să-mi fie dor de tot și de toate, însă nu le pot uita niciodată, deoarece au fost tipărite în suflet. Să îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a purtat de grijă și ne-a ajutat”, a povestit Alina. La rândul lui, Cătălin a mărturisit că „Impresia mea despre această tabără din proiectul «Alege Școala!» a fost una foarte bună. Totul îmi va rămâne întipărit în minte. M-aș mai întoarce cu drag și cu bucurie de fiecare dată. Vă mulțumesc pentru tot. O să-mi fie dor!”

În a treia sesiune de tabără de la Durău, 5-10 iulie, au participat 119 copii și tineri, beneficiari ai proiectului „Alege Școala!” din Sânandrei și Buziaș (regiunea Vest), Obârșia de Câmp și Craiova (regiunea Sud-Vest Oltenia) și din Oradea (regiunea Nord-Vest).

Timp de 5 zile copiii și tinerii au participat la diferite activități: ateliere de creație, literar-religios și pictură, cele mai bune lucrări fiind recompensate cu premii. Pe lângă activitățile creative, drumeția pe muntele Ceahlău, vizionarea de filme tematice și focul de tabără au fost foarte apreciate de aceștia. Încă de la începutul fiecărei zile ei și-au manifestat bucuria de a fi în tabără, dorința de a învăța lucruri noi într-un mediu deosebit și au legat între ei noi prietenii.

„Proiectul «Alege Școala!» oferă copiilor și tinerilor șansa de a petrece o vacanță de neuitat la Durău. Activitățile din tabără sunt în strânsă legătură cu cele derulate în centrele educațional-inovative din țară. Structura taberei este special construită pentru ca tinerii și copiii cu ajutorul asistenților din tabără să-și stimuleze creativitatea, să-și găsească talentul și să aleagă în continuare școala. Ne-am propus ca zilele petrecute la Durău să rămână o plăcută amintire pentru ei.”, a declarat pr. Ștefan Zaharia, expert creație în cadrul proiectului.

„Mi-a plăcut foarte mult ce am făcut în această săptămână. Mi-au plăcut activitățile, felul în care ne explicau profesorii și multe altele. A fost o experiență destul de frumoasă, iar acum la despărțire ne este foarte greu, deoarece sunt multe emoții.”

„Au fost cele mai palpitante zile. Îmi pare rău că o să plecăm. Nu o să uit aceste zile niciodată. Toți am fost ca o familie și nu o să îi uit niciodată. Nu o să vă uit niciodată.”

„Au fost niște zile foarte scurte și frumoase. M-au înveselit foarte mult activitățile petrecute la atelierul de pictură, dar și momentele distractive petrecute în cameră alături de prietenii mei. Mi-am dat seama că ar trebui să-i mulțumesc Domnului Iisus Hristos și părinților mei pentru această experiență minunată. Sunt foarte mulțumită și fericită că am putut realiza ceva atât de măreț pentru care am primit locul I. Mulțumesc!”

Proiectul „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!” derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 are ca obiectiv menținerea în sistemul de educație a 1325 de persoane expuse riscului de abandon școlar precum și dezvoltarea unor acțiuni remedial-corective prin care 318 persoane să reintre în sistemul educațional.