106 persoane, preoți și cadre didactice, au participat în perioada 6-10 octombrie, la sesiunile de formare prevăzute în cadrul proiectului „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord–Vest!”, desfăşurat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce” Caraiman.

Prin aceste sesiuni, cei 106 preoți și cadre didactice au dobândit aptitudini psiho-pedagogice şi şi-au însușit noi metode și instrumente de predare-învățare necesare în lucrul cu copiii.

La finalul sesiunilor de formare, acreditate de Autoritatea Națională de Calificări (ANC) din cadrul proiectului „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!”, cei 53 de preoți și 53 de cadre didactice au susţinut un examen scris și o probă practică pentru a primi certificatele de „Lucrători de Tineret”. Ulterior ei vor lucra cu cei 1643 de copii și tineri din cele 53 de centre Alege Școala! din regiunile de dezvoltare prevăzute în proiect.

„Aceste cursuri sunt bine-venite pentru noi, mai ales că parteneriatul este făcut între Fundația World Vision România și Patriarhie. Prin cele 53 de centre înființate încercăm să ajungem la copiii care au nevoi speciale și astfel să prevenim abandonul școlar. Din această perspectivă, cursurile din cadrul sesiunilor de formare sunt minunate pentru noi. În zona noastră, în Geoagiu, avem foarte mulți copii de etnie romă care nu sunt încadrați în sistemul educațional și de aceea activitățile din centrul nostru vin în ajutorul lor încercând să-i reapropie de școală” a declarat pr. Ciprian Marton din Episcopia Devei și Hunedoarei.

Proiectul „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!” derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 are ca obiectiv menținerea în sistemul de educație a 1325 de persoane expuse riscului de abandon școlar precum și dezvoltarea unor acțiuni prin care 318 persoane să-și reia studiile.