Tabăra „Licăr de lumină”, locul unde copiii și tinerii au ales școala!

Cine a spus că în primele zile de toamnă, înainte de a merge din nou la școală, nu te poți bucura de cinci zile de tabără la Durău? În ultima serie a taberei „Licăr de lumină” de la Durău din acest an au participat 90 de copii din centrele educațional-inovative „Alege Școala” din Cluj-Napoca și Bratca, județul Bihor. Aceștia nu au fost mai prejos decât colegii lor care au participat în seriile precedente, ci s-au bucurat la fel de mult de activitățile specifice taberei. Timp de cinci zile au învățat lucruri noi la atelierele de creație, literar-religios și pictură, au vizionat filme tematice pe baza cărora au purtat discuții despre importanța prieteniei și a lucrului în echipă. Buna dispoziție a fost completată de jocurile tematice și sportive dar și drumeția la copacul singuratic de pe platoul din vecinătatea stațiunii iar bucuria le-a fost deplină joi seara la focul de tabără după ce au fost premiați pentru lucrările realizate în tabără.

Totodată această ultimă săptămână de tabără a reprezentat și un moment de bilanț pentru cei care au lucrat în fiecare zi cu tinerii și copiii care au venit pe parcursul celor 12 săptămâni în tabără la Durău. „Cu lacrimi în ochi vă spun acum la finalul celei de a douăsprezecea serii şi a taberei noastre din 2015 că Dumnezeu ne iubeşte. Ne-a binecuvântat cu peste 1300 de copii frumoşi care au aşezat în sufletele noastre poveştile lor de viaţă, unele triste, altele pline de voioşie. Am văzut în privirile lor dorinţa de mai bine şi în anumite cazuri chiar cred că tabăra a schimbat optica următorilor lor paşi în viaţă. Cred că toţi participanţii la tabără vor alege şcoala şi vor merge mai departe. Chiar dacă în vieţile lor au fost poticneli sunt convins că o vor lua de la capăt, încrezători în ei şi în forţele proprii, animaţi de căldura credinţei în Dumnezeu. De-a lungul acestor 12 serii de tabără am lansat câteva îndemnuri copiilor: să ofere dragoste şi respect tuturor, să vadă în şcoală cheia viitorului lor, să se apropie cât mai des de sfântul potir pentru a se împărtăşi cu Hristos, energia, puterea şi împlinirea fiecăruia dintre noi. Datorez acest sentiment de împlinire echipei mele de asistenți de tabără. Aplaud prin intermediul dumneavoastră pe preoţii şi profesorii din centre, pe coordonatorii regionali, pe întreaga echipă de implementare a proiectului, pe colaboratorii noştri de la firma de transport, pe prietenii şi gazdele noastre de la Centrul Cultural Pastoral „Sfântul Daniil Sihastru” Durău şi pe toţi cei implicaţi. Vă mulţumesc tuturor şi Dumnezeu să ne binecuvinteze!” a menționat pr. Ștefan Zaharia, coordonatorul taberei „Licăr de lumină” din Durău.

Mărturiile copiilor și tinerilor constituie cea mai bună dovadă că zilele petrecute în tabără alături de activitățile din centrele „Alege Școala!” reprezintă un punct de reper în viața lor. Astfel ei au dobândit nu doar amintiri, ci au cunoscut oameni noi, și, îndeosebi, și-au dezvoltat aptitudinile înnăscute.

Radu: Această tabără a fost minunată din punctul meu de vedere. Am cunoscut persoane noi care s-au dovedit a fi niște oameni incredibili de frumoși și calzi. Am vizitat lucruri noi, frumoase și am trăit experiențe de neuitat cum a fost trasul la țintă cu arcul. Această tabără a fost perfect! Mulțumim.

Ioana: Am fost în multe tabere dar aceasta a fost cea mai frumoasă. Aceasta a fost o tabără de neuitat. Aici am cunoscut foarte multe persoane noi, atât voluntari care ne-au devenit prieteni foarte buni, cât am cunoscut și foarte mulți alți noi copii, chiar și din alte orașe. Îmi doresc enorm de mult să mai vin într-o asemenea tabără. Aceasta a fost singura tabără la sfârșitul căreia am plâns. M-am atașat foarte mult de toți voluntarii, de mulți copii de la noi din oraș și din alte orașe. Vă iubesc pe toți!

Mădălina: În această tabără am descoperit lucruri uimitoare, am învățat multe lucruri pe care nu am știut să le fac și am întâlnit oameni calzi și primitori.

Cristina: Mi-a plăcut foarte mult această tabără, fiind foarte educativă, atractivă și distractivă! S-au legat multe prietenii, iar profesorii care s-au ocupat de noi au fost de nota 10! Mulțumim din suflet.

Cosmin: Am fost în multe tabere dar aceasta a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult. Aici am cunoscut oameni călduroși, prietenoși, amuzanți. A fost frumos, o să-mi fie dor de unele persoane. Sper să ne mai întâlnim.

Vlad: În această tabără m-am simțit foarte bine și mă bucur că am participat. Am cunoscut mulți oameni frumoși și buni. A fost o experiență frumoasă și am rămas cu multe amintiri.

Simina: Pentru mine tabăra a fost o experiență foarte plăcută. Am cunoscut niște îndrumători minunați, persoane minunate care au devenit ca o familie pentru mine. Pur și simplu m-am atașat de toată lumea, m-am apropiat mult mai mult de Dumnezeu și am simțit că mă simt foarte bine. Totul a fost organizat iar îndrumătorii noștri adică domnii profesori ne-au învățat și ne-au îndrumat și cu sufletul. Am observat că prietenia, munca în echipă sunt niște valori foarte importante pentru a învăța să comunici. Iar pentru a reuși este nevoie de comunicare. Mulțumesc pentru tot!

Emilia: Această tabără a fost singura în care am mers și a fost o experiență pe care nu o să o uit niciodată. Mulțumesc că mi-ați oferit această oportunitate de a învăța atâtea lucruri!

Anamaria: Este un loc minunat unde mi-am făcut mulți prieteni și unde am învățat ce înseamnă înțelegere, bunătate și prietenie.

Proiectul „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!” derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 are ca obiectiv menținerea în sistemul de educație a 1325 de persoane expuse riscului de abandon școlar precum și dezvoltarea unor acțiuni remedial-corective prin care 318 persoane să reintre în sistemul educațional.